Si ta gatuajmë orizin në mënyrën më të mirë të mundshme

Padyshim suksesi i gatimit të orizit në mënyrë të përsosur është lloji i tij

Në tërë botën oriz Basmati njihet si cilësia më e mirë. Ka aromë të këndshme dhe është me kokrra të mprehta. Rekomandohet që të përdoret direkt nga pakoja, në të kundërt humbasim disa nga vlerat ushqyese të saj

Rregulli numër 1 i orizit është të masim volumin

Asnjëherë nuk duhet ta teprojmë me masën e saj. Përdorni një lugë druri gjatë kavardisjes së saj me gjalpin. Lugët metalike nuk rekomandohen

Tani më e rëndësishmja, e vetmja gjë që nuk duhet të bëni është ta nxisni atë!

Koha e gatimit të orizit është saktësisht 15 minuta dhe zjarri duhet të jetë mesatar. Nëse keni hedhur më shumë ujë seç duhet, atëherë orizi do të rezultojë i qullët dhe i pabërë
Pas 15 minutash hiqet kapaku i tenxheres dhe vendoset një peshqir. E mbajmë të mbuluar deri në 20 minuta. Kjo do të absorbojë avullin e tepërt dhe do t’i mbajë kokrrat e thata dhe të ndara..