Si po largohen Shqiptaret cdo dite.Në Vlorë dhe Gjirokastër ka ikur mbi 50% e popullsisë

E gjithe shqiperia po vendoset ne Tirane dhe pjesa tjeter po largohet te gjithe duan te mesojne gjermanisht dhe shpresojne nje jete te re.

Dhe studentet e mjeksise pas mesimit vazhdojne paralel kurse te gjuhes gjermane.Te gjithe duan te ikin i madh dhe i vogel te lodhur nga politikanet qe po ja bejne jeten e veshtire

Ndaj ky popull qe punoj kaq shume per kete vend tani do te largohet duke mos u kther me.

Vlora dhe Gjirokstra është larguar gati mbi 50 % e popullsisë. Në një analize të INSTAT, reduktimi i popullsisë ka ardhur për arsye të emigracionit dhe migrimit të brendshëm.

Por Vlora dhe Gjirokastra kanë pësuar reduktim të popullsisë së regjistruar më shumë për shkak të emigracionit.

Faktorët kryesorë që i detyrojnë shqiptarët të largohen janë kostot e larta të jetesës dhe pagat e ulëta. Vendi ku po largohen më shumë shqiptarët është Gjermania.

Te gjithe duan te mesojne gjermanisht per te hapur nje dere te re ne jeten e tyre.