Shqipëria do te prese 30 mijë sirianë, ja cilat jane qytet qe do i presin

Shqiperia po pergatitet per te pritur emigrantet nga sirian dhe te bej gati nje kamp per ta.

Katër institucione në vend po diskutojnë për të marrë përgjegjësitë në një situatë të tille dhe paraprakisht është menduar të bëhen gati gjashtë qendra pritëse, të cilat mund të vendosen në jug të vendit në kufi me Greqinë.

Shteti po ndan detyrat cdo ministri po pergatitet per nje fluks te madh emigrantesh.

Keto jane qendrat pritëse mund të jenë sipas burimeve në Elbasan, Gjirokastër, Korçë por edhe në Lezhë.

Mund te vijne mbi 30 mij refugjate.

E thënë ndryshe në të gjitha pikat kufitare që lidhin Shqipërinë me Greqinë. Ky plan masash që është nën diskutim përfshin edhe angazhimin e mjekëve por edhe të logjistikës nga institucionet e tjera.