Shpresë e madhe vjen nga Australia, lajmi i mire kunder virusit

Hapet nje shpres e re kunder virusit qe po ndryshon jeten ne planetin tone.Te gjithe jane ne gare se kush te gje vaksinen per te neutralizuar ate.

Studiuesit në Universitetin e Queensland (UQ) kanë thënë janë vetëm disa ditë larg nga testimi i një vaksine të re për koronavirusin ata thone se testi do behet te kafshet dhe brenda javes do te kete nje pergjigje.

Përpjekjet e tyre janë pjesë e një gare në të gjithë botën për prodhuar një vaksinë kundër koronavirusit.

Studiuesit Australian u financuan nga një organizatë ndërkombëtare e quajtur Koalicioni i Inovacionit të Përgatitjes Epidemike (CEPI) për të përdorur teknologjinë e re të zhvillimit të shpejtë mjekësor për të ndihmuar në krijimin e një vaksine për llojin e ri të virusit.

Te gjithe kemi shprese se vaksina do te gjendet dhe cdo gje do shkoje ne normalitet:tha Peter Hoj, zv / kancelar dhe president i universitetit australian.

Shpresojme te behet me mire.