Sa të rrezikuar jemi ndaj variantit DELTA? Flet Brataj: Personat që kanë bërë va ksinën janë..

Shefi i Urgjencës Kombëtare Skënder Brataj tha se vak sinimi do të ulë ndjeshëm infektimit nga varianti Delta, i cili është shumë i përhapur në Angli po shpresojme qe cdo gje do te shkoj mire nese ne kujdesemi.

Ai u shpreh se personat që kanë marrë dozën e vaksinës kundër Covid-19, ka probabilitet që të jenë më të mbrojtur nga ky virus.

Pyetje: A eshte problematik nga varianti Delta?

Brataj: Ne nuk flasim të jemi të mbrojtur 100%, mos të prekemi nga virusi dhe nëse e kemi kaluar ose jo, ne themi se një përqindje e vogël të të mbrojë nga virusi, p.sh. kur ke marrë vaksinën ti je 70% i mbrojtur.

Në momentin që bëhen sa më shumë vaksinime, aq më pak do të qarkullojë virusi se në të kundërt pëson mutacione.