Qe nga lekura deri tek urina, 5 shenjat qe ju tregojne se veshkat jane demtuar

Sa më shpejt t’i identifikoni problemet me veshkat, aq më shpejt mund t’i trajtoni. Shumë njerëz janë munduar që ta bëjnë këtë duke parë shenjat që i paralajmërojnë. Studimet kanë treguar se shumë prej tyre, që bëjnë analizat rregullisht dhe që kontrollojnë këto shenja ia kanë dalë të trajtohen në kohë.

Në fund të fundit, veshkat janë organe të rëndësishme, përgjegjëse për heqjen e toksinave nga trupi. Ndaj, kur funksionet e veshkave nuk kryhen siç duhet, substancat toksike grumbullohen në trup.

Këtu është pikërisht ajo që ju duhet të shikoni për:

1. Dhimbje mesi
Dhimbje dhe parehati në pjesën e prasme është ndër simptomat më të zakonshme të shëndetit të keq të veshkave. Dhimbja mund të fillojnë në një ose të dy anët. Kjo dhimbje zvogëlohet në disa raste, sa herë që ju urinoni.

2. Era e urinës
Një tjetër sinjal paralajmërimi është si një erë e çuditshme apo e panjohur, çehre e zbehtë apo rrathë të errëta te sytë, shtim të urinimit. Urina mund të bëhet papritmas shkumë ose ajo mund të keni dhimbje gjatë urinimit. Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, ose keni gjak në urinë, duhet të flisni me një mjek urgjentisht.

3. Enjtje
Kur veshkat nuk funksionojnë siç duhet, shkaktohen edema ose enjtje. Këto lëngje mund të grumbullohen në duar, këmbë dhe ose të jenë të dukshme edhe në fytyrë. Në raste shumë të rënda edemat mund të vendosen edhe në mushkëri dhe zemër.

4. Problemet me lëkurën
Funksionimi i keq i veshkave mund të shkaktojë nxirje të lehta, tharje, skuqje dhe kruarje të madhe të lëkurës. Ka shumëllojshmëri të trajtimeve aktuale me përbërësit natyralë që mund të ndihmojnë.

5. Mungesa e oksigjenit
Një ndër funksionet e rëndësishme të veshkave është të prodhojnë erithropoietin e cila është e rëndësishme për të çuar oksigjen te qelizat e kuqe të gjakut. Mungesa e qelizave të kuqe të gjakut në trup mund të çojë në anemi apo mungesë hekuri. Oksigjeni luan rol të rëndësishëm në trupin e njeriut dhe kur ai nuk transferohet si duhet, njerëzit kanë probleme shëndetësore.