Profesoresha Bozo: Mund të flini të qetë në shtëpitë tuaja, pasi ky tërmet…

Inxhinierja e mirënjohur Luljeta Bozo ka thënë se qytetarët duhet të rikthehen nëpër banesa dhe të flenë të qetë. Sipas saj, kjo lëkundje 4.9 i shkallës rihter ishte një pasgo.ditje.

Inxhinierja gjithashtu u bëri një apel të gjithë banorëve që i kanë banesat të dëmtuara duke deklaruar se ata nuk duhet të qëndrojnë më në banesa.

“Nëse shtëpitë tuaja nuk kanë pasur ndonjë dëmtim, ose gjëra të vogla njerëzit le të kthehen dhe të flenë rehat. Nuk besoj se do ketë të tjerë të tillë.

Kurse ata që i kanë shtëpitë të dëmtuara nuk kanë pse të rrinë brenda, tha ajo. Nuk ka kuptim të rrinë brenda sepse një shtëpi e dëmtuar, me një pasgo.ditje e tillëi ptë dëmtuar rkeqesohet gjendja. Ndaj aty ku ka dëmtime të rënda nuk duhet rre.zikuar“, tha Bozo.

Tërmeti i datës (28 janar) nuk ka sjell dëme në strukturë.

“Në si inxhinierë nuk e llogarisim fare atë që është dëmtuar. Kështu që nuk është një energjie e tillë që shkakton dëm të strukturës. Kuptohet kur ndërton sipas rregullave gjithmonë. Kështu për mua ata që i kanë shtëpitë në rregull të flenë rehat”, ka thënë inxhinierja e nderuar.