Pasaporta më e rrallë në botë, e kanë vetëm 500 persona ja ku gjendet

Vetëm 500 persona në botë e kane luksin te udhetojne ne cdo vend te botes.

Pasaporta gjermane mund te udhtojne ne 177 vende pa viza dhe kjo eshte nje mrekulli per qytetart gjermane qe mund te udhetojne ne keto 177 shtete.

Ekziston një pasaportë e rrallë dhe e vështirë për t’u gjetur, pasi vetëm 500 persona në botë e kane ate Bëhet fjalë për pasaportën e Urdhrit Sovran Ushtarak të Maltës.

Sipas The Independent, për momentin në qarkullim janë vetëm 500 të tilla. Urdhri Sovran i Maltës u njoh nga Papa Paschal më 1113, dhe sot është një nga njësitë e pakta sovrane që nuk kanë ndonjë tokë apo territor. Urdhri pati vëmendjen kryesore ndaj të varfërve dhe mbrojtjes së besimit katolik.

Kjo eshte nje pashaporte qe e enderron cdo njeri dhe nuk mund ta ket cdo gjeri.

Qe keshtu shpresojme qe nje dite te kemi dhe ne nje te tille.