Pandemia/ Shtëpia që bleu Bill Gates për t’u mbrojtur nga koronavirusi do ju le pa me nd

195 milionë vende pune do të humbasin në të gjithë botën për shkak të COVID-19, kjo u njoftua në fillim të prillit në BBC News.

Për më tepër, sipas ekspertëve, kjo do të jetë kriza më ekstreme globale që nga L?fta e Dytë Botërore. Siç është raportuar nga Kombet e Bashkuara, 4 nga 5 punëtorë kanë pësuar paga të ulta për shkak të karantinës. Por nga ana tjetër, milionerët e mëdhenj si Bill Gates mund të përballojnë të blejnë pallate në një pandemi, transmeton lajmi.net.

Sipas Telemundo, filantropisti Bill Gates dhe gruaja e tij kanë blerë një “shtëpi pushimesh” në San Diego të Kalifornisë. Po, në mes të një epidemie dhe me ekonominë globale në prag të kolapsit.

Vendbanimi mbresëlënës dhe luksoz ka një sipërfaqe prej 1.767 metra katror, ??me një oborr të jashtëzakonshëm, dhe të gjitha komoditetet që njeriu i dytë më i pasur në botë mund të dëshironte: Gjashtë dhoma komplekse, një pishinë të madhe noti dhe madje edhe parajsën e tij, pasi ajo ka një plazh privat.

Dhe cili është çmimi i tregut të kësaj rezidence? 43 milionë dollarë. Duke marrë parasysh që paga minimale në Amerikën Latine është 6.5 dollarë në ditë (afërsisht), kostoja e shtëpisë së re të Bill Gates është ekuivalente me 6.6 milion paga minimale. Thjeshtë, pa fjalë.