Ose mësoji djalit gjuhen shqipe ose mos hajde më në shtëpi’, babai bën për 1 lek vajzën e tij live

Nuredini ka ardhur nga Brindisi për të shprehur një shqetësim sepse nipi i tij 6-vjeçar nuk flet shqip dhe ky eshte nje problem i madh per ate dhe ne fakt ai ka te drejte kjo eshte gabim qe femijet shqiptar flasin italisht greqisht dhe gjuhe te ndryshme dhe nuk flasin dot shqip.

Ada vajza e tij është e martuar me një italian, Robertin me të cilin ka një djalë por 6-vjeçarit Ada nuk i ka mësuar shqip dhe kjo e shqetëson Nuredinin.Dhe kjo eshte shume e drejete dhe Nuredini eshte nje shqiptar bio 24 karat.

“Djali kupton shqip por nuk e flet. Ai reagon po të flasësh keq për atë por nuk na e kthen në shqip por në italisht. Dëgjoj një ditë një zonjë në një supermarket që i fliste italisht fëmijës. E njihja atë zonjën sepse ishte nga fshatrat e Kavajës. I thashë ‘me këtë italishten që flet ti, si mund t’i flasësh fëmijës? Fliti ore shqip! Kur do ta mësojë ky? Më tha që kështu jemi mësuar. I bëra një pyetje ‘ti si i shikon ëndrrat, në shqip apo në italisht’? Pse ma bën këtë pyetje, më tha. Jo i thashë unë, sepse atëherë njeriu është pa ndienja. ‘Shqip i shikoj’ më tha. ‘Atëherë je shqiptare puro i thashë, andej nga Kavaja ndaj fliti fëmijës shqip”, u shpreh Nuredini.

Ada, vajza e Nuredinit erdhi në studio dhe kur mori mesazhin e të atit u shpreh se “djali di shqip por nuk flet sepse ka frikë se gabon”. Nuredini i la afat deri në fund të vitit që Mikele të flasë shqip, përndryshe nuk jenë më të mirëpritur në shtëpinë e tij funjavave.