OBSH: Beni kujdes/Varianti Delta përparon ne keto shtete

Alarmi po rritet në lidhje me përhapjen e variantit ‘Delta’ i cili tashmë ka arritur 104 vende në botë, shtatë të tjerë vetëm javën e fundit. Kjo u zbulua nga OBSH ‘Weekly Epidemiological Update’, raporti javor i organizatës botërore të shëndetësisë që fotografon pandeminë globalisht.

Varianti, i identifikuar për herë të parë në Indi në Tetor 2020, i konsideruar më ngjitës dhe i destinuar të përfaqësojë shumicën e infeksioneve në të ardhmen, ishte i pranishëm në 62 vende më 1 Qershor – specifikon Azhurnimin e OBSH – për të kaluar në 80 në mes të muajit të kaluar dhe u kthye në 104 javën e kaluar.