Një stuhi e fortë rrëzoi këtë pemë dyshekullore, ajo që gjetën mes rrënjëve i la të gjithë pa fjalë

Natyra zakonisht na frikëson me fuqinë e saj. Njerëzit që kanë përjetuar një tërmet, uragan apo fatkeqësi tjetër natyrore, e dinë këtë vetë.

Por shpesh, ngjarje dhe fatkeqësi të tilla zbulojnë gjëra të mahnitshme, nga të cilat ne gjithmonë mund të mësojmë diçka të re dhe shumë tërheqëse…

Në fshatin irlandez Kolluni të County Sligo (Irlanda Veriore) shpërtheu një stuhi shumë e fortë që rrëzoi një ah madhështor 200-vjeçar.

Metodë unike që zhduk kërpudhat e thonjve të këmbës për 3 ditëMËSO MË SHUMË
Surpriza e njerëzve ishte kur midis rrënjëve të pemës së prerë gjetën një skelet njerëzor … të ndarë në gjysmë. Këmbët e skeletit ishin në tokë, ndërsa pjesa e sipërme e trungut ishte ngatërruar në rrënjë.

Arkeologët vendas kanë përcaktuar se ky varr i pazakontë i përket një të riu nga 17 deri në 20 vjeç, i cili vdiq nga një vdekje e dhunshme midis 1000 dhe 1200 vjet më parë, shkruan meganews.al.

Shkencëtarët gjithashtu arritën të përcaktojnë se i ndjeri kishte shumë plagë në duar, këmbë dhe brinjë, të cilat ndoshta i ishin shkaktuar me thikë ose me shpatë.

Fatkeqësisht, nuk ka gjasa që ajo që ndodhi në atë vend të mund të përcaktohet kaq shumë vjet më vonë: nëse i riu vdiq në një betejë ose për shkak të ndonjë konflikti që çoi në një luftë.

Kjo është se si Natyra, herë pas here, hap velin e së kaluarës para nesh. Fatkeqësisht, ne nuk jemi gjithmonë në gjendje të marrim një vizion të qartë për atë që ndodhi…

Sigurohuni që të ndani përshtypjet tuaja për këtë incident në komentet më poshtë.

Përktheu dhe Përshtati: Meganews.al