Njoftim i rëndësishëm për karantinën, Manastirliu tregon ndryshimet pa afat

Ogerta Manastirliu Ministria e Shendetsise ka thene s se do të shtyhen deri në përfundimin e pandemisë, të gjitha masat kufizuese për qytetarët dhe ata duhet te durojne deri sa te marrim nje vendim te ri.

Ajo thote se do të informoj qytetarët se nga sot shtyhen pa afat urdhrat për masat ndaluese me qëllim kufizimin e përhapjes së CO.VID-19.

Qëndrojnë të mbyllura deri në përfundimin e epidemisë:
Çerdhet, kopshtet dhe shkollat – të gjitha institucionet arsimore publike dhe jo publike.
Baret, restorantet, lokalet, fast-food-et dhe strukturat akomoduese që ofrojnë shërbim për klientët.
Do të jenë të ndaluara deri në përfundimin e epidemisë aktivitetet publike dhe jo publike dhe anullimi i grumbullimeve masive në vende të mbyllura apo të hapura.
Shtyhen deri në përfundimin e kësaj situate edhe urdhrat për ndërprerjen e ndërhyrjeve kirurgjikale të planifikuara në të gjithë strukturat spitalore publike dhe jo publike.
Dua të sqaroj për qytetarët se duke filluar nga dita e sotme: Të gjithë familjet dhe indiviët që përfitojnë ndihmën ekonomike do të përfitojnë pagesën e ndihmës ekonomike pa patur nevojë që qytetarët të paraqiten për të kryer aplikimin për përfitimin e kësaj pagese, pasi ai do të jetë online.

Ndaj na duhet te bejm durim sepse jemi ne kohe te veshtira kjo eshte e vetmja rruge per te shpetuar nga virusi.Shpresojme qe ne javet ne vazhdim te marrim ndonje lajm.