Nga nesër! Eksperti grek: Temperaturat mbi 43 gradë Celsius godasin Ballkanin!Beni kujdes

Dita e nesërme do të shënojë një valë të nxehti përvëlues në Ballkan, ku temperaturat priten të kapin vlerën 43 gradë Celsius në disa zona.

Shqipëria nuk do të jetë e vetmja që do të preket nga kjo valë e të nxehtit. Konstantinos Synolakis, Kryetari i Komitetit Kombëtar të Posaçëm për Ndryshimin e Klimës ka paralajmëruar mbërritjen e të nxehtit nesër dhe në mesjavë.

Duke folur për SKAI, ai theksoi posaçërisht se fenomene si këto, ”me 10 ditë nxehtësi të vazhdueshme, për të cilat kishte një parashikim se ato do të ndodhin në 2040, ne papritmas i shohim ato të ndodhin tashmë nga 2021.

Nëse nuk bëjmë absolutisht asgjë, duket se kur ndryshon shekulli 21, do të kemi edhe më shumë ngjarje ekstreme të motit “.