Nga marrëdhënia me Gregun tek pikturat e Ramës në shtëpi, rrëfimi i rrallë dhe i bukur e ish bashkeshortes se Edi Ramës (Video)

Ajo ka qene dhe mbetet nga femrat me te bukura shqiptare.Nje aktore fisnike dhe nga ikonat e ikonografise shqiptare.

35 vite më vonë, pas një jete të heshtur, pasi e braktisi karrierën e saj për të qenë nënë, pas ndarjes së vështirë jo vetëm me kinematografinë, por edhe me djalit të vetëm.

Ja cfare thote ajo: “Kam qenë në punë intensive. Kam qenë e angahzuar me teatrin, me kinemanë, televizionin. Kam pasur jetë aktive. Kujtime të bukura nga puna por dhe nga njerëzit. Kur u largova në Greqi, atje nuk isha në këtë mundësi komunikimi dhe u ç’mësova. Tashmë e kam si një emocion dhe them; oh zot më mbakan mend”, tha ajo.

“Hije që mbeten pas” është një nga filmat më të mirë që ka realizuar. Madje ajo dhe Xhevdet Feri, atë kohë u vlerësuan me çmime si dy nga aktorët më të mirë të kinematografisë. E kur e pyesim për këtë film, Matilda Makoçi modestisht nuk rrëfen asgjë për veten, por e nis me keqardhjen se Xhevdet Feri, portreti i paharrueshëm i kinematografisë do t’i mungojë shumë artit të shtatë.

Pasi u martua me Edi Ramen jeta e saj ndryshoi dhe kjo martese nuk zgjati shume.Me pas ajo u more me djalin dhe e braktise dhe kinematografine.

Ja cfare thote ajo:“Isha e detyruar sepse kështu na erdhën kushtet. Prindërit i kisha të rinj, nuk mund të më ndihmoni që ta mbanin. E provova e çova diku në çerdhe. Se përballonte. Vitet ikën, u çmësova me punën. Ai ritmi i punës mu zbeh dhe kështu që u largova. Nuk më vjen keq, por nuk e ndjej mungesën e asaj kohe. Më ka marrë koha tjetër”, theksoi mes të tjerash ajo.

Per me shume ndiqni videon.