Nga e hëna do te ndryshoj gjithçka, maska bëhet e detyrueshme dhe dorezat. Ja çfarë njoftohet për farmacitë

Itali ditene neserme ne 4 maj fillon te hapet dhe rregulla te reja do te jene dhe nje kujdes i ri duhet qe njerezit te kene tashme.

Komisioneri i urgjencës në Itali, Domenico Arcuri kerkon qe qytetaret duhet te kene kujdes dhe tani eshte koha qe te gjithe duhet te kujdesen per jeten e tyre por dhe te tjereve ndaj duhet te mbajne largesine e duhur maskat dorezat dhe dizinfektuesit per duart.

Ai njoftoi se në 50 mijë pika shitje, italianët do të mund të gjejnë maska me çmimin 50 cent, ndërsa po nga e hëna do të fillojnë edhe 150,000 teste serologjike.

“Faza 2 fillon të hënën. Duhet të jemi të vetëdijshëm se fillon një sfidë edhe më e vështirë. Liria relative që secili prej nesh po fiton duhet të qeveriset në funksion të shëndetit të të gjithë neve. Do të duhet të imagjinojmë një shkëmbim të arsyeshëm midis lirisë relative dhe shëndetit. Deri më tani kemi bërë të gjithë shumë sakrifica, dhe duhet të jemi mirënjohës për të gjithë italianët. Nga e hëna u kërkojmë atyre një përgjegjësisë shtesë. Fillon gjysma e dytë e një loje që nuk e dimë se sa do të zgjasë dhe si do të përfundojë“, tha Domenico Arcuri.

Ndaj shpresojme qe cdo gje te shkoje sa me mire dhe me kujdes