Nga e hena fillone hapja e shkollave.Ky eshte vendi i pare ne Evrope qe do hape

Eshte vendi i pare qe do te hap shkollat kopshtet dhe cerdhet.

Danimarka ka vendosur te bej kete hap duke sjellur hapjen e shkollave.

Pas një muaji në izolim, autoritetet atje kanë caktuar që të hapin dyert e institucioneve. Danimarka bëhet vendi i parë në Evropë që merr këtë vendim.

Te gjitha institucionet mësimore shkollat kopshtet cerdhet duhet të plotësojnë e respektojnë disa kushte te reja, siç është distanca sociale mes nxënësve dhe nje kujdes tjeter me te vecante.

Kurse biznesi behet gati te filloje ne date 10maj ku pritet te hapen restorantet, kafenetë, teatrot, kinematë dhe qendrat tregtare.

Ndërkohë, afati i fundit për hapjen e shkollave në Danimarkë është e hëna.

Shpresojme qe cdo gje te hapet avash avash dhe jeta te filloj perseri.