Nëse keni këtë shenjë në lëkurë tuaj, mund të jeni me koronavirus ndaj tregohu i kujdesshem

Cdo dite e me shume ne mesojme rreth virusit se si jane shenjat e tij dhe si te kemi me shume kujdes dhe te ruhemi.

Jane disa shenja qe tregojne qe ju jeni te infektuar megjithese njerezit e perjetojne ndryshe virusin.

Por nje shenje e re qe zbulohet nga dermatologët francezë thone se shenjë e koronavirusit dyshohet të jetë urtikaria, e cila shkakton kruarje të lëkurës dhe krijon disa pulla të kuqe në lëkurë dhe mund të shfaqen tek çdo person pa dallim moshe.

Nëse vini re skuqje të vazhdueshme të lëkurës, sugjerohet që të këshilloheni me një dermatolog ndërsa qëndroni ende në shtëpi.

Unioni i Dermatologëve-Venereologëve (SNDV) zbuloi se 400 nga ekspertët e saj vunë re plagë të lëkurës, të shoqëruara ose jo me shenja të Covid-19.

Siç raporton e përditshmja britanike Express, SNDV thotë: “Këto janë akrosindroma (ekstremitete të ftohta), shfaqje e papritur e skuqjes së vazhdueshme, ndonjëherë e dhimbshme dhe lezione të urtikaries së përkohshme. Analiza e shumë rasteve të raportuara në SNDV tregon se këto shenja të lëkurës mund të shoqërohen me koronavirus.

Ndaj duhet te kemi shume kujdes.Shpresojme qe kjo semundje te largohet sa me shpejte.