Ne Shqipëri nuk gjeti punë. Pasi shkon në Francë fiton 120 euro ora

Ne shqiperi keshtu ndodhe gjithmon qe te kesh nje pune te mire te duhet te luftosh me partit ne pushtet.

Por me pedagogen Lorenca Bejko ka ndodhur ndyrshe pasi ajo mbaroj shkollen ne France u kthye ne Shqiperi per te gjet nje pune ne universitet Shqiptare. Por nuk pati mundesi qe ajo te punonte pasi asnje universitet nuk e pranoi.

Lorenca u kthye perseri ne France ku dhe jeta e saj ndryshon pasi ajo punon si asistente profesore dhe fiton 120 euro në orë.

Ajo thote se:“Të paktën për mua që jam asistent profesore, pasi ky është pozicioni i parë që t’i merr pas studimeve doktorale, në Francë ke një rrogë rreth 120 euro në orë, në krahësim me 5 mijë lekë apo 10 mijë lekë që paguhet një asisten profesor në Shqipëri. Është vlerësim kur merr 120 euro në orë ama dhe konkurrenca është më e lartë”,