Në këtë qytet në Itali po bën aq vapë, temperaturat 51 gradë/ Në rrugë po piqen dhe…

Në qytetin e vogël sicilian të Floridia-s temperaturat kanë qenë aq të larta sa kërmijtë, për të cilët zona është e njohur, janë duke u “sk uqur” brenda guaskave. Temperaturat në vend kanë arritur deri në 51 gradë Celsius të mërkurën, ndërsa vala përvëluese e nxehtësisë ka përfshirë gjithë Italinë.

Floridia in Sicily, Italy | Sygic Travel

Për pa sojë, kërmijtë janë duke u dj egur brenda guaskave të tyre. Ata e kanë të pamundur që të lëvizin për shkak se trupi mund tu di gjet nga toka e nxehtë.

Ndërkohë, limonët e kultivuar nga punëtorët në terren kanë nisur që të kalben. “Është e tmerrshme për të gjithë punëtorët dhe firmat,” tha punonjësi Pignato.

“D ëmi është i tmer rshëm. Ne nuk po flasim për një ditë apo disa ditë, ne po flasim për muaj të tërë nxehtësie dhe erërash të nxehta.”

Këto temperatura ekstremisht të larta, valë e cila ka prekur Greqinë një pjesë të Ballkanit dhe pjesën Perëndimore të Amerikës së Veriut, shfaqin kërc ënimin e vazhdueshëm që na vjen nga ndryshimi i klimës.