Ndahet nga jeta diten e djeshme gruaja me e vjeter ne bote.

Ndahet nga jeta diten e marte gruaja qe jetoj me 118 vjec. Ajo mbahet si femra qe ka jetuar me shume ne kete shekull.

E lindur si Lucile Randon më 11 shkurt 1904, motra André ia kushtoi pjesën më të madhe të jetës së saj shërbimit fetar, sipas një deklarate të lëshuar nga Guinness në prill 2022.

Ajo kujdesej për fëmijët gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe më pas kaloi 28 vjet duke u kujdesur për jetimët dhe të moshuarit në një spital.

Kur ajo mbushi 118 vjeç në vitin 2022, murgesha mori një shënim të shkruar me dorë për ditëlindje nga presidenti francez Emmanuel Macron – presidenti i 18-të francez i jetës së saj. Kanë qenë gjithashtu 10 Papë të ndryshëm që kryesojnë Kishën Katolike që kur ajo lindi.