‘Mund të jenë mbi 400 të prekur’, mjeku Pipero flet hapur: Pas cdo rasti, fshihen 10 te tjere

Pëllumb Pipero mjeku hero qe perkujdeset per te infektuar ne spitalin e QSUT thote se kjo gjendje qe eshte krijuar mund ta frenoje hapjen e virusit.

Dhe kjo eshte menyra me e mire dhe jemi ne hapa te mbare.

Ja cfare thote ai:“Ky virus ka pasur shumë të panjohura. Rastet e para ashtu si në botë, vijnë pa lajmëruar dhe duke mos pasur ansjë informacion ne ekspozohemi edhe pse epidemia ka qenë në qendër të vëmndjes tonë.

As ne nuk i shpëtuam dot kësaj ndodhie, ne jemi të ekspozuarit e parë jemi heronjtë e parë shpesh edhe dëshmorët e parë. Sa i takon dy mjekëve të konfirmuar pozitiv, gjendja shëndetësore e tyre është e mirë. Janë të vetëizoluar”, u shpreh Pipero.

Ata persona qe mendojen se kane efekte te virusit duhet te karantinohen dhe te njoftojne 127 per te mos infektiuar te tjere.

Sipas studimeve e kam thënë se mbas çdo rasti të konfirmuar fshihen 10 raste apo 15 raste të tjera, të sigurta që janë. Në kushtet që jemi numri minimal i personave të prekur mendoj që janë mbi 400. Numrat janë statistikë dhe statistikat shërbejnë për tu studiuar më pas.Dhe ne fund do te shikojme se sa do dali kjo gje.

Por shpresojme qe cdo gje do shkoje mire nese ne do te qendrojme ne shtepi duke mos levizur.Ndaj qytetaret duhet te bashkepunojne me ne dhe te kujdesen per veten e tyre dhe familjen e tyre.

Video