Mos e perdorni xhenxhefilin nese keni keto probleme me shendetin

Xhenxhefili është i mirë për zbutjen e të vjellave dhe mundimeve, për uljen e sheqerit në gjak dhe kështu me radhë. Mirëpo, ekzistojnë disa raste kur nuk duhet ta konsumoni.

Këtu sjellim disa prej tyre:

SHTATZËNAT

Shtatzënat nuk guxojnë ta përdorin, sepse mund të ndikojë në kontraktimet e parakohshme.

DIABETI

Personat që tashmë janë diagnostikuar me sëmundjen e diabetit apo injektojnë insulinë apo pinë tableta, nuk duhet ta konsumojnë. Kjo pasi me ndihmën edhe të ilaçeve do ta ulni për së tepërmi nivelin e sheqerit në gjak.

NJERËZIT ME PROBLEME TË MPIKSJES SË GJAKUT

Shmangeni xhenxhefilin edhe nëse përdorni ilaçe për hollimin e gjakut.

NJERËZIT ME GURË NË IDHCË

Personat që kanë gurë në idhcë nuk guxojnë ta përdorin xhenxhefilin, sepse nxit sekretim