Mjeku specialist tregon tre shenjat e para kryesore se kur duhet te telefononi 127

Tritan Kalo, mjeku teper i nderuar ne profesionin e tije ka treguar se kur nje person ka kolle, temperature dhe veshtiresi ne frymemarrje te njoftojne me tel urgjencen.

Ai ka shprehur se jane te lutur te gjithe personat qe kane keto tre shenja madhore:Kolle dhe teshtitje e fuqishm, temperature te larte dhe frymemarrje te renduar, qe te telefonojne e te lidhen me sherbimin e infektimit pasi nuk duhet te vete-levizje e madje te izolojne edhe familjaret qe jane me te afert.

Mjeku na kujtoi shembullin e gabuar te Italise qe me gjithe mend mbylli nje dere pra komunikimin me Kinen, por ama la hapur shume dritare qe ishte levizja e njerezve ne popull lirshem.

Sipas tij moshat me te prekura jane ato mbi 50 vjec dhe me semundje te renda ndaj apeloi per te gjithe qe te evitojne daljet jashte edhe te zbatojne masat e sigurise.

Ritheksoi gjithashtu se shmangia e grumbullimve duhet bere plotesisht jo qe ne te vazhdojme aktivitetet tone te papergjegjshme.

Me durim por ne do t`ia dalim