Mjeku shqiptar në Gjermani: Koronavirusi, ftohje e zakonshme. Mos e dra matizoni situaten

Mjeku i njohur shqiptar Genc Kelmendi i cili punon ne Shtutgart të Gjermanisë thote se nuk duhet te keni frike dhe te mos e marrin me panik qendroni ne shtepi dhe ne javet ne vazhdim cdo gje do qetesohet.

Ai tha se “Covid-19 nuk duhet të dramatizohet ndaj cdo gje eshte normale nga ky virus duhet te keni kujdes ne pastertine dhe kujdesin per jeten tuaj dhe te tjereve.

“Vde kshmëria nga koronavirusi është shumë e ulët. Rreth 5% sëmuren rëndë dhe vetëm 1% humbje jete. Për njerëzit e shëndoshë nuk është katastrofë. Është një ftohje e zakonshme. Personat mbi 80 vjeç, që kanë sëmundje kronike, janë ata qe virusi i kap ndaj duhet me shume kujdes per ta.

Një person mbi 80 vjeç, që nuk ka probleme shëndetësore, e kalon pa problem”, tha mjeku.

Per me shume shikoni videon