Mësuesja rezultoi me koronavirus, 112 nxënës izolohen në karantinë me gjithe mesuesen

Italia eshte ne nje rremuje te vertete sidomos ne veri.Mesuesja e prekur me 112 nxenes eshte mbyllur ne karantine si kurre me pare.

Ngjarja ka ndodhur ne Toskane.Nxenesit jane izoluar me mesuesen 14 dite ne karantine.

Mjeku Giovanni Maga, shpjegoi se në rast të kontaktit të zgjatur apo afrimit, mundësia e transmetimit të koronavirusit është 10-15%, por kjo gjë varet nga organizmi i secilit.

Ndërkohë në 95% të rasteve, koronavirusi, shprehet ai, kalon pa pasoja të rënda.Por nxenesir jane mire dhe shpresojme qe te reabilitohen.

Ndërkohë në total numri i të prekurve në shtetin fqinj është 4636, ku 778 janë raste të reja të regjistruara 24 orët e fundit.

Prej numrit total 4636 janë shëruar 523 persona, të cilët janë kthyer në shtëpi dhe jane kthyer ne jete normale.

Ndersa 1060 janë ne izolim në shtëpi.