Mbretëresha 95-vjeçare më në formë se kurrë/ Zbuloni sekretin e saj të jetëgjatësisë

Mbretëresha Elizabeth është një nga më jetëgjatat e historisë së Mbretërisë. Ajo është aktive dhe duket gjithë një formë. Më poshtë do të gjeni disa nga sekretet e saj të jetëgjatësisë.

Ushtrohuni

Mbretëresha Elizabeth i do veçanërisht shëtitjet në Balmoral, kështjellën ku ajo kalon pushimet verore. Dashuria e mbretëreshës për ecjen dhe hipur mbi kalë janë disa nga arsyet që e mbajnë atë në një gjendje kaq të mirë fizike deri më sot.

Sa ushtrime ju duhen për të qenë të shëndetshëm si madhëria e tij? Edhe një shëtitje 30-minutëshe në ditë mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut dhe niveleve të stresit.

Dietë

Dieta tipike britanike është kryesisht e pasur me yndyrë dhe karbohidrate, por jo për mbretërit që duan ta mbajnë atë të shëndetshëm dhe të përfshijnë shumë fruta të freskëta, perime dhe drithëra.

Është në thelb një dietë anti-inflamatore që premton përfitime maksimale dhe natyrisht, jetëgjatësi. Mbretëresha Elizabeth në përgjithësi ndjek një dietë që përfshin perime të freskëta, gjah dhe shpendë, ndërsa mjaft rregullisht gjatë javës menuja përmban edhe peshk.