Lëkundjet e fundit që lekunden Tiranën dhe Durrësin, flet serish sizmologu: Ja kur ne duhet te kemi kujdes

Sizmiologu Rexhep Koçi u bën thirrje qytetarëve në rrethet si Tiranë, Durrës e Vorë se nuk duhen te shqetesohen dhe ata duhet te ruajne qetesine pasi lekundjet ishin 4.3 balle te shkalles rihter.

Por ju duhet te beni kujdes nese lekundja do jete e gjate si ajo e 26 nentorit.

“Para disa minutash është regjistruar lekundja në veri të Durrësit, me magnitudë 4.3 në thellësi 29 kilometra.
Unë jam në Kryevidh dhe nuk e kam ndjere. Kjo lëkundje është në funksion të asaj rutine vazhdimesie të tërmetit kryesor. Nuk ka vend për t’u shqetësuar apo ngjallur panik”, shprehet sizmiologu Koçi.

Gjithsesi beni kujdes dhe qendroni ne vende te sigurta poshte kollones kryesore te shtepise sidoqofte.