Lekundet serisht Turqia.9 termete brena 1 ore e gjysem.

Dita e sotme te Turqi ishte nje dite e pazakonte pershkak se ajo eshte lekundur 9 here gati brenda nje ore.Dhe kjo ka cuditur dhe sizmologet.

Nuk ka ndodhur kurre me pare dicka e tille.

Sot janë regjistruar 9 lëkundje sizmike brenda një ore e gjysmë. Më i forti ishte me magnitudë 4.9, rreth orës 17:00 cdo gje ka kaluar ne paqe dhe pa ndonje rrezik..


Manisa ishte epiqendra e termetit ndërsa raportohet se thellësia është regjistruar në 7 km.

Raportohte ne media qe nuk ka lendime apo shembje banesash.

U bene 2 muaj qe Turqia lendet cdo jave dhe ky vit eshte nje vit rekord per Turqine ku lekundjet kane qene kaq te shpejta.