Lajmi i fundit/Nuk papritej/ Shtimi i rasteve, Greqia refuzon hapjen e kufirit me Shqipërinë ne date 1 korrik

Një anëtar i qeverisë greke diten e sotme ka thene se shteti Grek nuk është ende gati të çelë kufijtë tokësore me Shqiperinë më datë 1 korrik pershkak te rritjes se nurmit te infektuarve me koronavirus si ne greqi ashtu dhe ne Shqiperi.

Situata po fillon te dal jasht kontrollit dhe numri po rritet serishte ndaj ne do te ndalojne hapjen e kufirit ne 1 korrik por megjithate ne do te shikojme se si do shkoj situata ne vend nese numri i te infektuarve bie ateher do te kemi nje hapje te kufirit.

Ministri grek i Mbrojtjes Sociale Nikos Hordhalias e ka bërë këtë deklaratë të papritur sot në orët e mesditës në Janinë ku ndodhej për një inspektim në aeroportin e këtij qyteti.

Ne jemi duke punuar shumë për t’i respektuar protokollet në të gjitha portat e hyrjes, që të kontrollojmë në mënyrë të sigurt.