Lajme te mira nga Italia.Flet mjeka qe jeton atje:Rastet po sherohen shume shpejt.Video

80 mijë persona në të gjithë botën dhe te gjithe jane ne pritje te vaksines se koronavirusit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur emergjencën globale per te gjithe dhe duhet te keni kujdes kur udhetoni ne vende ku korona eshte shume e perhapur.

Italia eshte vendi i trete ne bote per perhapjen e koronavirusit dhe jane infektuar me shume se 250 perosona.Por mes tyre ka dhe nga ata qe jane sheruar.

Ata të infektuar nga virusi korona në këtë moment janë shtrirë në rajone të ndryshme. Mban numrin më të madh Lombardia, më pas Veneto, Emilia Romania, Liguria, Piemonte, Lazio, Sicilia, Toscana. Në Piemonte ku jetoj unë ishin 3 raste deri mbrëmë, ndërsa në qytetin tim nuk kishte asnjë rast. Mbrëmë u hasën edhe rastete e para në qytetin e Astit, 4 raste pozitive që u vunë direkt në izolim. Në momentin që u përhap lajmi se në Itali erdhi virusi korona, ata që luajtën një rol shumë negativ ishin rrjetet sociale. U krijua shumë shpejt një psikozë masive, frike dhe terrori. Pacientët filuan të anulonin vizitat në spitale, por Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me rajone të ndryshme dhe me pushtetin lokal, morën masa shumë të forta në mënyrë që të parandalohej përhapja e virusit në mënyrë masive.

Per me shume shikoni videon