Lajm i mirë vjen nga Greqia, përfitojne mijera familje shqiptare atje

Nje pakete me ndihma financiara per qytetaret Grek do te vi shume shpejt per shkak te gjendjes qe ndodhet Greqia.

Ministri i Ekonomisë në vend Kristos Staiikouras pritet që të publikojë 14 miliardë euro plus 10 miliardë euro ndihmë europiane është ndihma që do të akordojë qeveria helene per qytetaret e saj per ti ndihmuar.

Por lajm i mire eshte se do te jene përfituese edhe familjet shqiptare që kanë dokumente të rregullta e jetojnë në Greqi dhe ky eshte nje lajme i mire per ta.

Nesër do të nisë shpërndarja e ndihmave dhe dhënia e parave për personat që janë pa punë. Do të jepet asistencë 800 euro për 175 mijë punonjës.

Janë 200 mijë të papunë që kanë marrë shtesë mbi pagesën e papunësisë. 85 shkencëtarë do trajtohen me 600 euro. 155 mijë të tjerë të papunë do marrin asistencë rreth 400 euro.