Lajm i gezueshem po vjen! Shërohen 3 pacientë në Romë, ja ilaçi qe i jep shpresë mjekësisë

Italia thyen rekordin me Koronavirus mbi 500 te infektuar dhe mbas ketij lajmi vjen nje lajm i mire nga Roma.

Raportohet nga mediat Italiane se 3 te infektuar jane shuruar shume lehte dhe dy prej tyre ishin (një çift kinez) u është ndërprerë trajtimi intensiv.Ata ndihen me mire dhe thuhet se jane sheruar.

Jane perdor ilaçe eksperimental të prodhuat në SHBA me autorizim të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, saktësisht Remdesivir-i.

Remdesivir- i është një antiviral i prodhuar nga Gilead Sciences, i studiuar sa i takon luftës kundër Ebolës, që duket se po shfaq gjurmë pozitive edhe në përballjen me koronavirusin.

Ilaçi në fjalë do të përdoret edhe në Kinë, veçanërisht në Wuhan ku gjenden rastet më të rënda dhe rezultatet e mjekimit do të shpallen në prill.

Shpresojme qe te tjere te sherohen.