Ky 7-vjecar ka habitur botën/ Kaq i vogël dhe rrit 50 mijë bletë

I veshur me të zezë dhe të verdhë për t’u dukur si bletët në kosheren e tij, 7-vjeçari Kellan Borecky nga Pennsylvania tregoi se si miqtë e tij bletë e pranojnë atë.

Kellan është pronari i ligjshëm i koshereve dhe një nga anëtarët më të rinj të Shoqatës së Bletarëve të Qarkut Lancaster. Ai dhe babai i tij, Justin Borecky, kohët e fundit ngritën kosheren e Kellanit në nivelin e tretë, që do të thotë se shtoi edhe 10 korniza në koshere për bletët e mjaltit. Në koshere strehohen rreth 50.000 bletë.

“Të gjitha bletët në zgjua … janë fëmijët e mbretëreshës”, thotë Kellan. “Ajo thjesht lëshon vezët”. Për tre muajt e fundit, Kellan dhe babai i tij kanë mësuar mbi to bletari 69 vjeçar Dale Long.

Kellani mori kosheren e tij të parë si një dhuratë për ditëlindjen nga Long këtë vit. Kur u pyet nëse dëshiron të jetë një bletar kur të rritet, Kellan u përgjigj me besim, “Unë jam një bletar”.

Kellan ishte 4 vjeç kur e pyeti për herë të parë babanë e tij për bletët, duke i thënë se sa bukur ishte që bletët ndihmojnë gjithçka, shkruan AP. “Ato polenizojnë (lulet). Ato marrin nektarin nga një lule dhe ia vendosin lules tjetër për ta bërë lulen tjetër të jetë më e shëndetshme dhe të bëjë më shumë nektar për herën tjetër”, ka thënë Kellan.