Kufijtë e mbyllur deri në shtator?! Cili është propozimi i ri qe ben Macron për zonën Schengen

Ky eshte nje lajme jo i mire per mbylljen e kufirit por kjo eshte e vetmja menyre per te ndalur perhapjen e virusit qe po pushton te gjithe boten.

Pritet qe ne ditet ne vazhdim në 16 prill, drejtuesit e këtyre vendeve do të duhet që të mblidhen sërish per te vendosur nëse të rihapin kufjtë, apo të vazhdojnë të kenë në fuqi atë.

Por situata nuk është e mirë në hapësirën e BE-së.Gjendja ne evrope nuk eshte aspak e mire dhe tani duhet patur me shume kujdes.

Sipas mediave evropiane, zona e Shengenit në Evropë mund të mbajë kufijtë e saj të mbyllur deri në shtator, për të mbrojtur veten kundër kërcënimit të COVID-19 nga SHBA dhe vendet e tjera që kanë shpërthim të pakontrolluar të koronavirusit. Presidenti francez Emmanuel Macron ka raportuar se ka rritur mundësinë që vendet pa kufij të qëndrojnë të mbyllura për shumicën e të huajve për gjashtë muaj të tjerë.

Mbyllja fillestare 30-ditore e kufirit do të përfundojë në 16 Prill. Nëse anëtarët bien dakord për rinovimin e saj, Evropa do të mbetet në një bllokim të paprecedent, i barrikaduar në botën e jashtme për të paktën dy muaj në total.

Këto vende do të mbeten jashtë kufijve për të gjithë, por qytetarët e BE-së, banorët e përhershëm dhe të tjerët me arsye thelbësore për të udhëtuar për janë të përjashtuar. Personat që janë të përjashtuar përfshijnë gjithashtu mjekë, staf mjekësor, diplomat dhe punonjës ndërkufitar, si dhe pasagjerë tranzit.

Shpresojme qe ne javet ne vazhdim te behet me mire dhe te shpetojme nga kjo gjendje qe po kolojme.