Koronavirusi, shpresa e madhe që vjen nga majmuni dhe Institutin Kombëtar i Shëndetit Amerikan

Ne laboratoret me majmune eshte duke u pergatitur vaksina e koronavirusit.Eshte duke u pare reagimi i majmuneve pas vaksinave per te larguar koronavirusin.

Studiuesit në Institutin Kombëtar të Shëndetit Amerikan po testojnë ilaçin antiviral ata kane prodhuar shume ilace dhe ne viruse te tjera ndaj te gjithe jane ne gare per te perhapur nje vaksine kunder virusit te famshem.

Rezultatet zbuluan se të gjithë majmunët që nuk e morën ilaçin e quajtur “remdesivir” treguan shenja të MERS, sëmundjes së shkaktuar nga virusi.

Ekspertën vunë re shenjat e sëmundjes tek 6 majmunë dhe 24 orë pasi kishin infektuar “remdesivir”, nuk kishin më simptoma.ndaj ky eshte nje lajme i mire duke pare se majmunet po sherohen nga vaksinat.

Më parë, mjekët në Washington ia kanë dhënë “remdesivirin” pacientit të parë me koronavirus në Amerikë pasi gjendja e tij u përkeqësua dhe pneumonia u zhvillua pasi kishte një javë në spital.

Sapo u injektua “remdesiviri”, gjendja e tij u përmirësua, raporton New York Times.

Shpresojm te behet me mire dhe cdo gje te shkoje drejt qetesimit.