Thursday, September 28, 2023
HomeSHENDETKanceri i prostatës: 5 simptoma kryesore qe duhet te shkoni menjehere tek...

Kanceri i prostatës: 5 simptoma kryesore qe duhet te shkoni menjehere tek mjeku

Doktor Ranj Singh ka paralajmëruar për simptomat kryesore të kancerit të prostatës – kanceri më i zakonshëm tek meshkujt në Britaninë e Madhe me 52,000 persona që diagnostikohen çdo vit – ndërsa një person vdes nga kjo sëmundje shkatërruese çdo 45 minuta.

Kanceri i prostatës është kanceri më i zakonshëm tek meshkujt, që do të thotë se ndërgjegjësimi për sëmundjen dhe njohja e shenjave janë thelbësore.

Dr Ranj Singh shpjegoi se “prostata është një gjëndër e vogël në formë arre që ndodhet në bazën e fshikëzës”.
Gjëndra e prostatës prodhon një lëng të trashë dhe të bardhë që përzihet me spermën për të krijuar spermë, por nëse gjendra zmadhohet për shkak të kancerit, mund të bllokojë uretrën.

Dr Ranj paralajmëron për simptomat e hershme të kancerit të prostatës, ai tha: “Vështirësi në urinim… vështirësi në zbrazjen e fshikëzës… mund të ketë nevojë për të shkuar [në tualet] shumë shpesh, veçanërisht gjatë natës… madje disa njerëz gjithashtu kanë gjak në urinë.”

5 shenjat kryesore paralajmëruese të kancerit të prostatës

1 – Urinimi më shpesh se zakonisht, veçanërisht gjatë natës
2 – Të kesh pak kontroll mbi urinimin – e ke të vështirë të fillosh ose ndalosh ose të kesh një rrjedhje të dobët të urinës
3 – Përjetimi i dhimbjes ose një ndjesi djegieje gjatë urinimit apo zbrazjes
4 – Gjak në urinë ose spermë
5 – Disfunksioni erektil i papritur

Kini kujdes!
Kanceri i prostatës nuk është aq i zakonshëm tek meshkujt nën moshën 30 vjeç, megjithatë, pas të 30-ave është një ide e mirë që të bëni kontrolle vjetore me mjekun tuaj të përgjithshëm për një ekzaminim të prostatës.

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0FansLike
0FollowersFollow
3,872FollowersFollow
0SubscribersSubscribe