Izolohet i gjithe qyteti i madh italian 14 numri i personave të prekur vetem ne një zonë. Mbyllen shkollat, zyrat, lokalet..

50 mijë banore ne Lodigiano nuk dalin me nga shtepia e gjithe qyeteza ngjan e boshatisur: shkolla të mbyllura, zyra publike dhe bare ato ndalen dhe festat dhe karnavalet qe kishin per te festuar.

Te gjithe qytetaret duhet te rrine ne shtepi keshtu eshte bere publik urdheri per te gjithe.

6 persona u zbuluan diten e enjte, janë gjithashtu pesë mjekë (njëri prej të cilëve është mjek kryesor) dhe tre pacientë nga spitali Codogno.

Te gjithe jane te shqetesuar nga kjo ndodhi e pazakonte me pare dhe nuk pritet qe te ndodhte keshtu.

Pas 38 vjeçarit italian e bashkëshortes së tij shtatzënë të cillët rezultuan pozitiv nga koronavirus, 3 miq të ngushtë si dhe 11 persona të tjerë pas ekzaminimit mjekësor janë të infektuar nga ky virus. Dy prej tyre janë një çift i moshuar nga Vo Euganeo në Veneto e gjëndja shëndetësore e njërit prej tyre është mjaft kritike.

Komunat ku janë mbyllur shkollat e institucionet publike janë Codogno në Lombardi. Me një urdhër lëshuar nga kryetari i bashkisë së kësaj komune deri ditën e dielë do të qëndrojnë të mbyllura shkollat, palestrat, e zyrat e administratës publike, diskoteka, salla lojërash etj.