Italia vendosi rregulla të rrepta për pasagjerët, ja se cilat janë masat qe duhet ti dini para se te udhëtoni me avion…

Italia eshte vendi i trete me i prekur per koronavirus pas Kines dhe SHBA dhe ajo eshte duke u perballur perseri me te infektuarit pavaresisht se gjendja eshte e qete ne krahasin me 3 muajt qe kalum.

Por tani Italia ka vene masa te forta sigurie per te gjithe ata qe do te udhetojne drejte saj si ne rruge detare rruge ajrore dhe ate tokesore ndaj te gjithe qe e vizitojn duhet te ruajn distancimin social.

Keto jane rregullat qe duhet te dine nese do te udhetoni me avjon drejt Italise:

Autoriteti i Aviacionit Civil publikoi rregulla duke përjashtuar edhe mbajtjen e bagazheve të dorës.

“Pasagjerët duhet të marrin vetëm bagazhe të vogla mjaftueshëm për t’u vendosur nën sediljen përpara tyre”, deklaroi një zëdhënës I “ENAC”.

“Për shkaqe shëndetësore, përdorimi i dollapëve nuk lejohet në asnjë rrethanë”.

Arsyetimi i kufizimeve mbi bagazhet e dorës në avion ka të bëjë më përshpejtimin e procedurave të hipjes dhe zbarkimit në avion, duke minimizuar rreziqet e transmetimit të viru.sit.

Ndaj duhet te jeni te kujdesshem qe te largojme virusin nga jeta jone.