Itali: Rreth 600 mijë emigrantë të paligjshëm përfitojnë leje të përkohshme qëndrimi për motive pune

QEveria Italiane ka marre nje hap vendimtar per te gjithe emigrantet klandestine qe ndodhen ne Itali ne keto kohe.

Duke qene se kjo situate e koronavirusit pervec aspektin shendetesor, ne Itali ka prekur shume edhe bujqesine, ku si pasoje e izolimit kane pasur shume veshtiresi fermat pasi nuk jane vjele produktet e stines e as punuar parcelat bujqesore.

Ministrja e Bujqesise Tereza Bellanova, ka zhvilluar sot nje takim me kryeministrin Giuseppe Conte e disa kryetare te tjere te grupeve parlamentare duke kerkuar qe emigrantet klandestine te pajisen urgjent me leje qendrimi te perkohshme per te punuar ne sektorin bujqesor.

Keshtu tashme pritet qe brenda muajit Maj te miratohet dekreti per lejen e e 600 mije emigranteve te parregullt ne bujqesi dhe si kujdestare shtepiake.