Itali/ Rënie e madhe e numrave në 24 orët e fundit, por ja cfarë i shqetëson tani Italianet

Ne Itali vazhdon ne renie numri i jeteve te humbura apo i te infektuarve prej COVID-19.

Keshtu jane shenuar 269 jete te humbura dhe 1965 raste te reja brenda 24 oreve te fundit, ndersa 2304 rezultojne te sheruar.

Nderkaq kryeministri i vendit Conte thote se do te jete nje rihapje e parakohshme ne disa zona nese numri i rasteve ngadalesohet.

Por ne zonene e Venetos, presidenti Luca Zaia eshte i shqetesuar se ne ate rajon mbyllja ka pasur si pasojë humbjen e 50 mije vendeve te punes, ku sipas deklaratave 35 mije ishin vetem ne sektorin e turizmit (baret dhe restorantet gjithashtu).

Luca Zaia i ka raportuar keto te dhena duke thene se ‘rihapja tanime eshte nje problem shoqeror, dhe nje vuajtje e madhe per shume njerez’ dhe ne vecanti per disa aktiviteti apo biznese (Parukierite, hotelet, baret, argetimet, dhe turizmi), te cilat kane nje ndikim te rendesishem ne ekonomine e vendit.