Itali, ministri Speranza paralajmeron mbyllje ne gusht po shqiperia?

Shqetësimi rreth variantit Delta po rritet gjithashtu në Itali, ku Ministria e Shëndetësisë ka lëshuar një qarkore me masa dhe rekomandime në dritën e alarmit ndërkombëtar për mutacionin e ri të virusit.

Ne Itali ministri Roberto Speranza paralajmëron: “Ose ne përshpejtojmë gjurmimin dhe vak sinat ose ekziston rreziku i mbylljes në gusht”.

Në fakt, Ministria e Shëndetësisë ka treguar në një qarkore te re masat e saj pikërisht në dritën e një “Alarmi ndërkombëtar të variantit Delta: rritja e rasteve Covid-19 në vende të ndryshme të Evropës”.

Ka frikë se vala e gjatë e këtij mutacioni do të vijë gjithashtu tek ne dhe dokumenti nënvizon se “për të zbutur ndikimin e tij, është e rëndësishme të ruhet incidenca në vlera që lejojnë ndjekjen sistematike të rasteve më pozitive dhe sekuencat masive të Sars Cov-2 për të zbuluar herët dhe për të kontrolluar evolucionin e varianteve gjenetike në vendin tonë ” ndersa ne shqiperi cdo gje eshte ne kontroll shpresojm cdo gje te shkoj mire.