Itali/ Mbërrin ‘assegno unico’, deri në 217 euro për fëmijë

Masa do të kalojë deri në dhjetor, më pas në 2022 do të ketë një zgjatje. Sipas draftit, bërthamat deri në 50 mijë euro të Isee do të kenë të drejtë për të

Nga një minimum prej 30 € në një maksimum prej 217.8 € në muaj për secilin fëmijë. Eshtë masa urë për shtesën e vetme, e vlefshme nga korriku deri në dhjetor 2021 për ata që nuk kanë tashmë shtesa familjare. Sipas një drafti, bërthamat deri në 50 mijë euro të Isee do të kenë të drejtë për të. Familjet me Isee deri në 7,000 € do të kenë 217,8 € për fëmijë nëse kanë të paktën 3 fëmijë. Janë dhënë pesëdhjetë euro më shumë për secilin fëmijë me aftësi të kufizuara.

Ata që paguajnë taksa në Itali dhe kanë qenë rezidentë këtu për të paktën 2 vjet mund të hyjnë në grantin e vetëm: Qytetarët italianë dhe të BE-së dhe mbajtësit e lejeve të qëndrimit për punë ose kërkime të paktën çdo gjashtë muaj pranohen.

Në vitin 2022 do të zgjatet

Masa tejkaluese për shtesën e vetme, e cila arrin në CDM, do të fillojë masën për familjet që sot nuk kanë qasje në mbështetje, duke filluar me të vetëpunësuarit dhe të papunët, dhe pastaj duke zgjatur ndihmën në 2022.

Boschi: “Ideja e nisur në Leopolda bëhet realitet” “Ne e premtuam atë, ne e bëmë atë: nga 1 korriku ndihma unike universale për të gjitha familjet e nisura në Leopolda është një realitet”. Kjo u shkrua në një postim në Facebook nga Maria Elena Boschi, presidente e deputetëve të Italia Viva, e cila shton: “Faleminderit Ministres Elena Bonetti dhe të gjithë njerëzve që punuan për këtë dispozitë: këto janë hapat konkretë përpara për Italinë. ! “./shqiptari.net/