Fjalët e një gruaje 60 vjeçe për një grua 30 vjeçe (Lexoje, është shumë e bukur)

Është e mundur për të rinjtë, të veprojnë me mençuri duke dëgjuar këshillat e njerëzve të pjekur. Kur Margaret Manning mbushi 60 vjeçe, ajo mendoi se ishte koha për të bërë diçka të dobishme, diçka që mund të ndihmonte të tjerët.

Ishte atëherë kur ajo vendosi të linte punën e saj për të filluar një projekt të njohur të quajtur “Gjashtëdhjetë dhe unë”, një shoqatë për gratë mbi moshën 60-vjeçare. Në internet, Margaret shpërndau këshilla që gratë mbi moshën 60 vjeçe këshillonin gratë me gjysmën e moshës së tyre dhe atë që donin të dëgjonin kur ata vetë ishin 30 vjeçe.

Këshillat që u publikuan ishin të gjitha shumë të ndershme dhe të thella, reflektonin mençurinë kolektive që do të kishin pëlqyer t’i dinin kur ishin rreth të tridhjetave. Rezultati ishte mahnitës! Këtu janë disa nga mendimet që kanë të bëjnë me tema të tilla si stili i jetës, qëndrimi, bukuria, vetë-besimi, marrëdhëniet dhe, po … plakjen.

Mos harroni se keni vetëm një jetë; Kjo nuk është një provë. Mundohuni të jeni pozitive dhe të kërkoni anën pozitive në çdo përvojë jetësore. Mendoni për këtu dhe tani. Jetoni plotësisht çdo ditë të jetës tuaj, sepse nuk dini çfarë ju pret në qoshe.

Mos harroni se jeta mund të ndryshojë në një çast. Dashurojini të gjitha fazat e jetës tuaj dhe mos kini frikë t’i kaloni ato, sepse secila prej tyre është magjike. Mësoni të jetoni momentin. Nëse mund ta bësh tani kur je i ri, do të kesh sukses kur të jesh 60 vjeç.

Jeta është shumë e shkurtër për t’u shqetësuar për diçka që do të ndodhë në të ardhmen. Jetoni sot. Dil jashtë dhe gëzoju natyrës! Gjeni një hobi apo një punë që ju lejon të përjetoni ndjesitë e ndryshme të çdo faze të jetës tuaj. Jini vetvetja. Jetoni çdo moshë me dinjitet.