Fenomen i cuditshem. Pas termetit ne Turqi ngrihet niveli i detit dhe permbyt qytetin. Video

0
218

Qyteti i Iskenderun, në rajonin e Hatay-t, është një nga më të prekurit nga tërmetet e së hënës në Turqi. Veç godinave të shkatërruara, të ftohtit, tashmë banorët e këtij qyteti janë duke u përballur edhe me përmbytje të mëdha.

Për shkak të tërmeteve të fuqishme u rrit ndjeshëm edhe niveli i detit duke përmbytur zonën bregdetare. Autoritetet kanë bërë të mundur evakuimin e të gjithë banorëve në ato zona.


Edhe pas 55 orëve nga tërmeti, deti ende nuk është tërhequr në atë zonë. Ndërkohë, guvernatorja e Iskenderun iu ka bërë thirrje banorëve që të mos rikthehen në banesat e tyre deri në një njoftim tjetër.