Eksperti njohur jep lajmin e mire.Ja kur do largohet virusi

Profesori grek i Sëmundjeve Infektive Nikos Sypsas u shfaq pesimist për mundësinë e rritjes së përqindjes së mbulimit të vaksinimit kur u pyet për murin e imunitetit, i cili aktualisht është pak më shumë se 60% në vendin fqinj. Ai tha se vlerëson se nuk do të kalojë 65% dhe se dilema është nëse do të vaksinohemi apo jo.

“Virusi nuk do të ketë vend verën e ardhshme, pasi të gjithë ose do të jenë të sëmurë ose të vaksinuar dhe kështu kanë fituar një lloj imuniteti” tha ai, kur u pyet për të vlerësuar kur do të përfundojë pandemia.

“Pandemitë nuk zgjasin më shumë se tre vjet” tha ai, duke shtuar se “do të ketë një shpërthim deri në Krishtlindje, pastaj do të ketë një përshkallëzim gradual nga Pashkët e tutje dhe pastaj ne do t’i kthehemi normalitetit”.