Dr Pellumb Pipero: Kemi arritur kulmin e bute, ja c`pritet te sjelle java e 5-te Covid-19

Me mbylljen e javes se 4 qe nga dita e pare e identifikimit te koronavirusit ne Shqiperi mjeku Pipero u shpreh se shifrat e javes se fundit qe paten nje rritje ishin brenda te gjitha parashikimeve.

Madje ai shtoi se edhe per javen qe vjen pret po te njetat shifra pasi kete ai e quajti nje “shesh pushim” ku me [as do te filloje ulja e shifrave dhe renia e kurbes.

Shpjegimet e kurbes se tanishme ai i dha edhe ne pergjigje te Et`hem Rukes i cili kishte qene i shqetesuar per numrin ne rritje te te infektuarve.

Doktor Pipero tha se ne kete kurbe kane ndikuar 3 faktoret: masat e qeverisë, këshillat mjekësore, gjurmimi i rasteve dhe testimi por dhe qëndrimi i qytetarëve në shtëpi.

“Nese njeri nga keto komponente ka çaluar kurba nuk do jete ajo qe presim, por ajo qe shohim jo larg nesh, ne Itali, Spanje apo dhe me tej!!!”-shkruan Pipero