Dr. Pëllumb Pipero: ‘Fundi i epidemisë ka filluar te bie, ja çfarë është me rëndësi tani!”

Megjithese numri i te infektuarve duket se po rritet gjate keture diteve

Mjeku Pëllumb Pipero thotë se fundi i epidemisë në vendin tonë ka nisur dhe besojme se kjo do jete ne renie ne ditet ne vazhdim!

Tani e rëndëishme sipas tij është që qytetarët të bëjnë durim dhe të bashkëpunojnë gjer në fund duke zbatuar masat e marra sepse vetem keshtu mund te shpetojme nga kjo gjendje.

Ja si shprehet Pipero:”Fundi i kësaj epidemie ka filluar, në këtë pikë është e domosdoshme njohja dhe monitorimi i situatës, që qytetatarët të respektojnë vendimet e qeverisë.”

Pipero iu kujtoi qytetarëve se e vetmja mënyrë për të shmangur rastet është izolimi.

“Ju them të gjithëve sa kohë nuk kemi mjekim të çertifikuar dhe një vaksinë, e vetmja mundësi për të shmangur rastet, për të ulur kurbën për të mos përmbytur kapacitetet shëndetësore është respektimi i masave të qeverisë.

Është esenciale të durojmë edhe pak.”- vazhdoi ai. Përsa i përket pyetjes që bëjmë të gjithë, “se kur do të mbarojë kjo situatë”, epidemiologu tha se gjysma e majit do të na gjejë shumë më të çliruar se gjysma e prillit.

Dhe shpresojme qe te behet me mire.