Doza e tretë në dispozicion këtë muaj, ja kush do ta marr ne fillim

Në Itali doza e tretë e v aksinës Covid do të bëhet nga shtatori. Kjo u njoftua nga Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, në përfundim të punës së Shëndetësisë G20 në Romë. Do të fillojë me pacientët me të brishtë, shpjegoi ministri. “Ema dhe Ecdc janë shprehur në këtë pikë. Prandaj, këto doza të treta do të fillojnë në Itali tashmë në shtator”.

“Pastaj – vazhdoi Speranza – ne do të analizojmë për të vazhduar me mbi 80 vjecaret dhe personelin shëndetësor, të cilët janë kategoritë e para që morën vak sinën dhe nga e cila do të fillojë serish”. “Nëse kaluam një gusht në Itali me kufizime te pakta, kjo ndodhi falë vaksinave. Pra mesazhi im është shumë i qartë: vaksina është çelësi për të hapur derën në një sezon tjetër dhe për këtë arsye ne duhet të vazhdojmë të jemi të vaksinuar”, tha ai theksoi. në një konferencë për shtyp percjel shqiptari.net.

G20, Speranza: “Pakti i Romës u miratua njëzëri” – “Pakti i Romës u miratua njëzëri nga të gjitha vendet e G20. Shtë një dokument i nënshkruar nga të gjitha vendet: së bashku u vendos të angazhohemi për forcimin e sistemeve kombëtare”, tha më pas Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza. “Pika e parë është të investosh në sistemet shëndetësore dhe ne duam të mbrojmë sistemin universalist: ju keni të drejtë të trajtoheni pavarësisht nga klasa dhe raca”. “Ne gjithashtu këmbëngulëm në qasjen One Health”./shqiptari.net/