Doktori japonez: Si të zbulosh vetë nëse mund të jesh infektuar me koronavirus dhe një këshillë të thjeshtë për t’a larguar

Shume keshilla ka sot per tu ruajtur nga virusi por kjo e doktorit Japonez eshte nje keshille qe ju te shikoni a jeni te infektuar me virus apo jo.

Japonia po e kalon me sukses infektimin e koronavirusit dhe gjendja eshte duke u qetesuar.

Por koronavirusi mund të mos i shfaqë simptomat deri ne 14 ose 27 ditë, dhe ai tregon menyren me te lehte per ta zbuluar.

E para eshte ethet nese keni ethe, temperaturë të lartë, ose kollë dhe shtrohesh në spital për mushkëritë, mund të kesh 50% fibrozë, dhe kjo do të thotë se je vonë dhe qe duhet te kesh shkuar me pare ne spital.

Por menyra se si të kuptojmë nëse jemi prekur ose jo, në vetëm pak më shumë se disa minuta për çdo mëngjes.

‘Merr frymë thellë dhe mbaje frymën për më shumë se 10 sekonda. Nëse arrin të mbash frymën pa u kollitur dhe pa përjetuar shqetësime, si shtrëngim në kraharor dhe gjendje ankthioze, tregon se nuk je i prekur nga fibroza dhe nuk ka indikacione për koronavirus. Këtë duhet ta bësh çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.

Keto jane disa menyra qe tregojne se ju jeni te infektuar.

Sigurohuni që fyti dhe goja të jenë gjithnjë të lagësht. Pi pak ujë çdo 33 minuta. Edhe nëse virusi futet në gojë, duke pirë ujë apo lëngje të tjera, ndihmon që të kalojë nga ezofagu në stomak. Acidi që ka vetë stomaku e vret virusin. Nëse nuk pi ujë mjaftueshëm dhe rregullisht, virusi mund të futet nga ajri përmes rrugëve të frymëmarrjes dhe të prekë mushkërinë, që do të thotë rrezik.

Ndaj keto jane disa menyra per te kuptuar se jeni prekur.Shpresojme qe cdo gje te shkoje mire dhe situata ne vendin tone te qetesohet.

Shprendaje kete mesazh me miqte tuaj.